Łazanki na dziko z sosem miodowo-serowo-pepperonim

Indegrencje (dla jednej osoby):

  • 2 duże pieczarki,
  • pół papryczki pepperoni,
  • pół cebuli,
  • 1/8 papryki (może być więcej, ja akurat miałem napoczętą w lodówce),
  • trochę oleju,
  • ćwierć paczki makaronu łazanek,
  • pół pomidora,
  • pół plasterka żółtego sera,
  • odrobina sera pleśniowego,
  • odrobina miodu (zostało mi trochę na dnie słoika;
    powiedzmy jedna czubata łyżeczka do herbaty),
  • mleko,
  • woda,
  • dwie szczypty przyprawy do kuchni greckiej,
  • dwie szczypty ziół prowansalskich,
  • odrobinę sosu grzybowego w proszku,
  • szczypta imbiru,
  • mała szczypta pieprzu ziołowego.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciekawostki i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.
Wymagane pola są oznaczone *