Łazanki na dziko z sosem miodowo-serowo-pepperonim
Opublikowano dnia 26 lutego 2013
Indegrencje (dla jednej osoby):
- 2 duże pieczarki,
- pół papryczki pepperoni,
- pół cebuli,
- 1/8 papryki (może być więcej, ja akurat miałem napoczętą w lodówce),
- trochę oleju,
- ćwierć paczki makaronu łazanek,
- pół pomidora,
- pół plasterka żółtego sera,
- odrobina sera pleśniowego,
- odrobina miodu (zostało mi trochę na dnie słoika;
powiedzmy jedna czubata łyżeczka do herbaty),
- mleko,
- woda,
- dwie szczypty przyprawy do kuchni greckiej,
- dwie szczypty ziół prowansalskich,
- odrobinę sosu grzybowego w proszku,
- szczypta imbiru,
- mała szczypta pieprzu ziołowego.
Ten wpis został opublikowany w kategorii
Ciekawostki i oznaczony tagami
akademik,
gotowanie,
łazanki,
miód,
na dziko,
sos. Dodaj zakładkę do
bezpośredniego odnośnika.